Sterre der Zee

Wat doen wij?

Ieder jaar opnieuw organiseren wij een bedevaart waarbij wij vanuit Heerlen naar de Sterre der Zee in Maastricht wandelen. De tocht mag zich verheugen in een groeiend aantal deelnemers, waaronder veel jongeren en kinderen.

Waarom doen wij dat?

Deze tocht kent een bijna zestigjarige historie. In 1948 nam de leiding van de stam van de verkennersgroep St. Hubertus Bekkerveld het initiatief om in de maand mei op tocht te gaan naar de Sterre der Zee, een tocht, waarbij ’s nachts via verschillende routes in kleine groepjes werd opgetrokken naar Maastricht. De tocht werd om 6.00 uur afgesloten met een heilige mis, waarna men met de trein terugkeerde naar het hoofdkwartier aan de Benzenraderweg. Deze jaarlijks terugkerende activiteit van de stam, werd later overgenomen door de oubaas en zijn gezin, familie en kennissen. Inmiddels is het een heuse familietraditie geworden en lopen al kinderen mee uit de vierde generatie!

Door wie?

Deze tocht wordt tweemaal georganiseerd. Een keer in mei door Stichting La Liesse en een keer in oktober, door Stichting Chrisko.

Voor wie?

Wij wandelen met jong en oud. Daarom is het mogelijk om een hele of een halve tocht te wandelen.

Wanneer?

Een aantal jaren geleden vertrokken liepen wij, volgens de traditie, altijd in de nacht van de eerste zaterdag in oktober naar Maastricht. Inmiddels merken we dat we wat ouder worden en lopen wij de tocht liever overdag. We vertrekken op zaterdagochtend rond 10.00 uur vanaf de hoek Benzenraderweg/Vergiliusstaat. In de omliggende straten kunnen de auto geparkeerd worden. Rond 17.00 uur komen we aan in Maastricht, waar ons familiekoor tijdens de Heilige Mis enkele Maria-liederen ten gehore mag brengen. 


Recente berichten