Pietenhulp heeft dubbel geloond!

In november en december 2016 hebben vele pietenhanden zich ingezet om van de Sinterklaasfabriek in Maastricht een succes te maken (lees ook “Hulppieten zetten zich in voor Nepalees 2017“). Daar waren zoals jullie weten ook een groot aantal hulppieten bij die zich vanuit of via Chrisko hebben ingezet. Maar liefst 36 Chriskodianen (de via-via’s meegerekend) hebben eind vorig jaar het pietenpak aangetrokken. Hiervoor ontvingen we een paar maanden geleden de vergoeding, die we bestemd hadden voor de reissom van de Nepalgroep 2017. Er waren heel veel pieten die hebben meegewerkt, terwijl ze niet meegaan naar Nepal. Dat is typisch Chrisko: we zetten ons samen in voor een gezamenlijk doel. Ook als je niet daadwerkelijk meewerkt in Thali, ben je erbij door je bijdrage aan de voorbereiding of door de reis mede mogelijk te maken door jouw inzet.

Op 18 mei 2017 waren we als vrijwilligers welkom op een ‘heerlijk avondje’ in Maastricht, waar we bedankt werden voor onze hulp en waar we ook alvast warm gemaakt werden voor een nieuwe bijdrage aan de Sinterklaasfabriek in december 2017. Hierop lieten velen van ons een instemmend geluid horen, omdat ze nu al zin hebben om zich in november weer in de schminck te laten zetten en een pak aan te trekken om weer zoveel kinderen een prachtige dag te bezorgen.

Sinterklaas fabriek dankjewel

Maar er was nóg een aanleiding voor de Kiwanis om ons die avond naar Maastricht te halen, want er stond ons een verrassing te wachten…. Het doel van de Sinterklaasfabriek was namelijk niet alleen om kinderen uit de omgeving Maastricht een leuke dag te bezorgen, maar ook om geld te verdienen (door de verkoop van entreekaartjes) voor goede doelen die zich richten op het welzijn van kinderen. Er werd een cheque uitgereikt aan een hele nieuwe stichting die mensen helpt die te weinig inkomen hebben om goede spullen voor hun baby te kunnen kopen. Een soort voedselbank, maar dan een babybank, waar mensen uit Maastricht terecht kunnen voor luiers, flesvoeding, etc. Ook ging er een cheque naar een onderzoeksgroep van de Universiteit Maastricht, die onderzoek doet naar de oorzaak van het schrikbarend toenemende aantal kinderen met overgewicht in Zuid Limburg. Zij organiseren activiteiten zoals voorlichting en kinderkookclubs en onderzoeken of dit effectief is in de bestrijding van overgewicht onder kinderen.

Sinterklaas fabriek dankjewel Sinterklaas fabriek dankjewel
Sinterklaas fabriek dankjewel

We waren dan ook heel blij, toen Loeke namens de Nepalgroep van Chrisko naar voren werd gevraagd en een cheque in ontvangst mocht nemen van maar liefst €1500, te besteden aan bouwmaterialen voor het schooltje in Thali. Wat een verrassing! Dit geld zullen we zeker goed besteden, want er is nog veel werk te verzetten voordat het schooltje echt klaar is.

Op deze plaats willen we de Kiwanis groep die het project Sinterklaasfabriek heeft georganiseerd, dan ook heel erg hartelijk bedanken voor hun donatie aan ons project!

Sinterklaas fabriek dankjewel Sinterklaas fabriek dankjewel
Sinterklaas fabriek dankjewel Sinterklaas fabriek dankjewel

Het was voor ons een leuke en hele fijne samenwerking met de mensen van de Kiwanis, die zeker voor herhaling vatbaar is, omdat we ons toen in de fabriek, maar ook nu op deze avond, bij hen thuis voelden. We denken dat dat komt doordat het bij deze groep Kiwanis op een bepaalde manier net zo voelt als bij Chrisko: als een grote familie.