Nepal-update

Het is een tijd geleden dat wij een update hebben gegeven over Nepal. We hebben meerdere keren contact gehad, maar het is ons helemaal ontschoten om ook jullie hierin mee te nemen. Nu wederom een aantal mensen aan ons vroegen hoe de situatie in Nepal is, besloten we daar gebruik van te maken en hebben we contact opgenomen met Avaya en Sunil, twee van onze trouwste helpers in Nepal, om de actuele situatie met jullie te kunnen delen. De jongens hebben foto’s en filmpjes gestuurd en daarnaast hebben we met hen ge-video-gebeld om even bij te kletsen. Met de jongens gaat het goed en zij hadden meer informatie voor ons, die we graag met jullie delen. 


Allereerst vertelden zij dat de dependance van de school, waaraan wij meegebouwd hebben, helemaal klaar is. Deze hoeft alleen nog te worden ingericht. Dit hebben ze nog niet gedaan, doordat de school lange tijd leeggestaan heeft door corona. Daarnaast was het leuk om te zien dat de trap, die wij van bamboe gebouwd hebben, nog een beetje zichtbaar is. Wij hadden gedacht dat deze helemaal zou verzakken, maar hij bleek toch iets steviger dan gedacht. Wellicht kunnen we hem helemaal herstellen wanneer we nog eens naar Nepal vliegen!?  

Dat de school heeft leeggestaan, komt doordat veel van de kinderen, toen Corona uitbrak, naar hun families getrokken zijn, die elders in het land wonen. De lockdown in Nepal is veel strenger geweest dan wij hier hebben gehad, maar inmiddels is de situatie in Nepal zo dat de kinderen weer naar school gaan en de docenten wel nog mondkapjes dragen. De corona-situatie in Nepal lijkt dan ook de goede kant op te gaan, maar het is natuurlijk lastig om dat helemaal in te schatten, omdat er minder testmogelijkheden zijn. De grenzen zijn echter weer open voor toeristen en ook de Nepalezen zelf hebben weer meer vrijheden, dus we hopen op het beste. De school is ook weer in volle gang en de kinderen zijn op bekende wijze bezig met het leren van letters en cijfers, met lezen, schrijven en taal. 

We waren vooral heel blij om te horen dat het allemaal goed gaat met de jongens, de kinderen en de school. Daarnaast begint het ons steeds meer te kriebelen en hopen wij dat het in 2022, als de corona-situatie het toelaat, mogelijk is om onze vouchers te kunnen verzilveren om nogmaals naar Nepal te kunnen gaan en de vorderingen met eigen ogen te aanschouwen. De 15 personen met een voucher hebben we weer bereid gevonden om mee te gaan en zij zullen versterkt worden met een “oude rot” van het eerste uur! Als alles meezit, zullen wij volgend jaar, gekleed in een vrolijke gele kleur, op pad gaan. Duimen jullie met ons mee? 

1 gedachte over “Nepal-update”

Reacties zijn gesloten.