Lourdes 2018 – Reünie

Op zondag 14 oktober, ongeveer een maand nadat we terug kwamen uit Lourdes, hebben we een reünie gehouden met alle deelnemers van de Chrisko Lourdes groep. Kapelaan Blom liet er namelijk na terugkomst uit Lourdes geen gras over groeien: we waren nog maar net terug of we kregen al een appje of het een idee was dat we op 14 oktober de reünie zouden houden. Hij stelde de pastorie daarvoor beschikbaar. Na even wikken en wegen konden we niet anders dan zeggen dat dit een goede datum zou zijn, mede omdat er in de kerk die naast de pastorie gelegen is, de afsluiting plaats vond van een Lourdes triduum. Dit Lourdes triduum, drie dagen in het kader van Lourdes, wordt al jarenlang gevierd op de Molenberg en het was voor ons een mooie gelegenheid om daar met de Lourdesgroep 2018 bij aan te sluiten. Daarom verzamelden we om 10.00 uur in de kerk en vierden eerst samen de Eucharistie. Nadat we aan het einde van de mis eerst samen het te ‘Lourdes op de bergen’ hadden gezongen en de brandende kaarsen bij het Mariabeeld hadden geplaatst, trokken we in stoet naar de pastorie. Daar werden we hartelijk ontvangen door het Chrisko Lourdes team. Marieke, Marleen en Mattie hadden de avond van tevoren de hele benedenverdieping omgebouwd en de benodigde tafels en stoelen in rijen neergezet en deze al feestelijk gedekt. Zo kon iedereen meteen plaatsnemen en werd al snel de koffie ingeschonken. Ondertussen warmde de zogenaamde keukenploeg de zelfgemaakte tomatensoep op en belegde de broodjes met verschillende soorten beleg. Er was voor ieder wat wils.

Lourdes-2018-reünie-4 Lourdes-2018-reünie-5 Lourdes-2018-reünie-24
Lourdes-2018-reünie-2 Lourdes-2018-reünie-3 Lourdes-2018-reünie-6
Lourdes-2018-reünie-7 Lourdes-2018-reünie-20 Lourdes-2018-reünie-19

Het samenzijn verliep als vanzelf en iemand zei zelfs: “Het lijkt alsof we nooit zijn weggeweest uit Lourdes, de sfeer zit er meteen weer in!” Velen beaamden dit van harte, het was gelijk weer net zo broederlijk en gemoedelijk als daar. Tijdens de lunch werden de foto’s die in Lourdes gemaakt zijn, gepresenteerd via de beamer. De ‘oh’s en ah’s’ waren niet van de lucht. Het riep voor iedereen meteen dierbare herinneringen op. Na de lunch keken we samen nog naar het filmpje dat Noëlle had gemaakt en dat een goede indruk gaf van onze mooie dagen in Lourdes. Valerie en Michele hadden voor iedereen een foto/film cd gemaakt. Dat was een echte verrassing, die de genodigden erg op prijs stelden. We verwisselden van stoel, zodat je niet de hele middag aan dezelfde tafel zat, maar ook in de gelegenheid werd gesteld met anderen een praatje te maken.

Lourdes-2018-reünie-11 Lourdes-2018-reünie-9
Lourdes-2018-reünie-23 Lourdes-2018-reünie-22

We hadden zelfs nog een extra gast, hij logeerde bij meneer Meijers. Ze hadden elkaar leren kennen tijdens de busrit bij het uitstapje naar de Gavarnie en daar hadden ze samen vriendschap gesloten. Onze gast vroeg of wij voor meneer Meijers een lied ten gehore wilden brengen dat op onze CD ‘De tijd’ stond, namelijk het lied ‘Een vriend voor het leven’. En zo zongen we even later dit verzoeknummer voor  meneer Meijers. Toen de gitaar eenmaal was uitgepakt, werden de blauwe liedboekjes ter hand genomen en zongen we gezamenlijk nog de oude en nieuwe liedjes, die we in Lourdes ook samen gezongen hebben. Daarna zong de nieuwe vriend van meneer Meijers, als bedankje, voor ons nog de Nederlandse vertaling van het liedje: ‘The rose!’

Lourdes-2018-reünie-18 Lourdes-2018-reünie-17 Lourdes-2018-reünie-16
Lourdes-2018-reünie-26 Lourdes-2018-reünie-15 Lourdes-2018-reünie-14

En zo werd het langzaam maar zeker weer tijd om afscheid van elkaar te nemen, maar niet voordat we gezegd hadden dat we van plan zijn om volgend jaar opnieuw van 1 tot en met 6 september vanuit Chrisko, samen met Huis van de Pelgrim, naar Lourdes te gaan.

Lourdes-2018-reünie-21

Dus degenen die nog eens mee willen, zijn bij deze uitgenodigd om volgend jaar opnieuw bij ons in te stappen. Met een tevreden gevoel namen we afscheid van elkaar en toen kon de poetsploeg aan de slag om de pastorie weer in oude staat terug te brengen.

Lourdes-2018-reünie-10

Vol dankbaarheid kijken we terug op deze reis waar Maria onze bindende factor was en altijd blijven zal.En zoals het spreekwoord zegt “Vele handen maken licht werk”. Alles was in een mum van tijd aan de kant. Na het maken van een groepsfoto van de poetsploeg ging ieder zijns weegs. Wat ons betreft was het een hele fijne en geslaagde reünie!

2 gedachten over “Lourdes 2018 – Reünie”

  1. Dank aan allen die voor en achter de schermen hebben gewerkt voor deze bijzondere Lourdes reis.
    Het was een gezegende reis

  2. Voor eerst mijn dank voor die mooie Lourdesreis reünie , het was een fijne dag.
    En de blog was weer goed verzorgd zo beleef je dag nog eens.

Reacties zijn gesloten.