Onze nieuwe cd is klaar!

Na veel extra repetities in de drukke laatste maanden van 2019 en drie gezellige, gedisciplineerde opnamedagen in januari, februari en begin maart, stond alles erop. Als een geluk bij een ongeluk waren de opnames nog nèt op tijd klaar voor dat de coronacrisis uitbrak. Jullie moeten weten dat we nog erover gedacht hebben om de opnamedagen wat verder naar voren in het voorjaar te plannen, zodat de druk wat van de ketel kon in de drukke decembermaand. Gelukkig hebben we dat niet gedaan en zette in plaats daarvan iedereen die bij de opnames betrokken was nog een stap extra. Daarom zijn we nu natuurlijk heel blij dat we niet geschoven hebben met de opnamedata, want dan had het coronavirus roet in het eten gegooid en hadden we deze cd niet af kunnen maken.

Over de opnamedagen zelf hebben jullie al verslagen kunnen lezen op de website. Daarna was het de beurt aan Jos Wiertz, onze opnameleider. Hij ging aan de slag om alle opnames af te werken en daarna was het aan ons ‘cd-team’ om hieruit de mooiste versies te selecteren. Een ander groepje ging ondertussen aan de slag om de voorkant van het tekstboekje te ontwerpen. De foto werd snel gevonden, want zeg nu zelf ‘achter de wolken schijnt de zon’…  De Zon, die als een schijnwerper Zijn Licht laat stralen over de hele wereld!

En zo kon al snel het tekstboekje klaar worden gemaakt, de cd geperst en werd het drukwerk geregeld. Daarom durven wij nu vol trots onze nieuwe cd te presenteren met als titel ‘In Gods naam’! Een titel die een dubbele lading met zich meedraagt. We weten ons als christenen niet alleen gezonden in Zijn naam, maar zijn ook in staat in Zijn naam bergen te verzetten en obstakels en moeilijkheden te overwinnen. De teksten van de liedjes op de cd spreken voor zich en herinneren ons aan deze boodschap. Daarnaast is het ook een uitroep: “in Gods naam!” En ieder mag deze uitroep zelf invullen zoals hij zelf wil. Het is een kwestie van de klemtoon net eventjes anders leggen en de titel krijgt een hele andere betekenis. Zo is er voor elk wat wils. In Gods ‘naam’ zijn, alleen zichtbaar voor de oplettende kijker, alle namen verwerkt van de koorleden van Chrisko. Een subtiele verwijzing van de ontwerper naar ons werken In Gods naam. Net als bij de voorgaande cd’s zijn alle liedjes, zowel de teksten als de melodie en het arrangement, uit inspiratie ontstaan vanuit onze eigen kringen.

Eén nummer van de cd is hieronder als voorproefje alvast te beluisteren, namelijk het liedje ‘De Redder van de volken’.
Als dit naar meer smaakt, is de cd te bestellen voor €10 per stuk via secretariaat@stichtingchrisko.nl en kan daarna op afspraak worden opgehaald in Heerlen.

Nieuw bij deze cd is dat de nummers van de cd na aankoop van de cd, indien gewenst, ook als digitale bestanden toegestuurd kunnen worden, zodat u deze ook via een USB stick of via upload op uw telefoon beschikbaar krijgt om bijvoorbeeld af te spelen in de auto. Wij gaan er vanuit dat u deze opnames voor uzelf houdt en andere geïnteresseerden verwijst naar Chrisko. Zij kunnen dan voor €10 zelf de cd en/of de digitale bestanden van de liedjes aanschaffen. Zo blijft het voor Chrisko haalbaar om zelf cd’s uit te brengen en op deze manier de Blijde Boodschap te delen met mensen in Heerlen en verre omstreken.

De Redder van de volken

1 gedachte over “Onze nieuwe cd is klaar!”

  1. Fantastisch, bekend geluid voor mij, de titel van bijgevoegd nummer heel toepasselijk in deze coronatijd. Klasse Stichting Chrisko!

Reacties zijn gesloten.