Workshop Kruidenzalf maken

Afgelopen zaterdag hadden we voor een groep van 13 vrouwen een workshop gepland over pure, ambachtelijke natuurcosmetica. Bij de bijeenkomst van Limburgs Liefste ontmoetten we namelijk Christane. Zij is de oprichtster van het bedrijfje Tuin van Maria. Tuin van Maria en staat voor pure verzorging en Maria Lifestyle. Bij Limburgs Liefste maakte Vivian onder haar begeleiding haar eigen verzorgingsproduct en toonde Christane de ingrediënten en de handelswijze hoe je dit ook eventueel zelf kunt maken. De producten die daarvoor gebruikt worden zijn zuiver en komen uit de natuur en zijn dus niet bewerkt. Het levensverhaal van Christane, die door middel van vele omzwervingen uiteindelijk haar weg vond in het katholieke geloof, spreekt ook tot de verbeelding. Zij getuigde doorheen haar verhaal van de wondere weg die God met een mens kan gaan en het biedt de burger moed om de hoop nooit op te geven. Als je goed luistert naar de tekenen die je krijgt, zul je vroeg of laat je weg wel vinden. En zo ook vond Christane haar weg en werd het maken van deze verzorgingsproducten ook een kans om te getuigen van het mooie wat God in haar leven heeft bewerkstelligd.

Algauw waren onze blikjes gevuld met tien druppeltjes etherische olie, naar eigen keuze samengesteld uit verschillende geuren, en kon de gezamenlijk klaargemaakte wasachtige substantie, waarin ook de kruidenolie verwerkt was, worden toegevoegd. Na een tijdje geduldig roeren werd deze vanzelf hard en was dit een kruidenzalf geworden. Christane had ook andere, kant en klare producten bij zich, waar we nog even doorheen snuffelden en keken naar wat we nog nodig hadden.

Hierna dronken we nog samen een kopje koffie en thee met een koekje en ging ieder weer zijns weegs. Een kleiner groepje had nog een nazit, waarbij levenservaringen werden uitgewisseld en gedachten en ideeën over leven vanuit ons geloof met elkaar werden gedeeld, wat een mooie afsluiting was van de fijne middag.

Plaats een reactie