Druk, druk, druk…!

De afgelopen tijd hebben we het erg druk gehad! De agenda’s van iedereen stonden vol met activiteiten. Daarom nu een bericht over allerlei activiteiten tegelijk. Ook wel eens leuk, toch!?

Kijkje in de keuken

Zoals we vorige maand al vertelden, zijn we begonnen met een nieuwe activiteit: een kijkje in de keuken. Bij stichting Chrisko is iedereen welkom en tijdens onze maandelijkse kookbijeenkomsten, zien we dit letterlijk! Deze keer doken we de vegetarische keuken in en Myrthe nam de honneurs waar. Dat betekent dat zij van tevoren alle boodschappen deed, de keuken aanstuurde en ervoor zorgde dat alles op tafel kwam. De kosten verdelen we achteraf altijd met zijn allen en waar nodig, springen we natuurlijk bij. Zo dient het kijkje in de keuken nog een heel ander doel: het leren koken voor grote groepen! Ze maakte verschillende curry’s, naan en brownie met ons. Vivian, die tijdens het koken alvast begon met afwassen, vond een lepeltje met resten van de groene puree. Ze likte het lepeltje af en zei ondertussen tegen Silvester, die naast haar stond, om ook eens te proeven aan de puree omdat dit zo lekker was. Terwijl Silvester een hapje uit het bijbehorende bakje viste en in zijn mond deed, hoorden we Vivian opeens hoesten! Wat bleek, het papje bestond uit groene pepers! Terwijl Vivians hoofd roder en roder werd, kon Silvester het snel uitspugen en werd zijn slokdarm beschermd! Ondanks dit kleine incidentje, waar we natuurlijk hartelijk om gelachen hebben, was het eten heerlijk! Dus we willen jullie ook deze keer de recepten niet onthouden.

Vorige keer lieten we een pannenkoekenlucht in de hele school achter. Nu was het de geur van knoflook! Vlak voor we naar huis gingen, grapten we nog: morgen ruiken ze ons nog! En dat bleek echt nog zo te zijn ook. Quinten appte namelijk op maandag dat een van zijn collega’s had gevraagd of hij knoflook gegeten had in het weekend…! We zijn benieuwd wie van jullie het ook aandurft?!

Verjaardag Margret

Na het kijkje in de keuken, volgde al snel de verjaardag van een van onze koorleden! Margret was 60 jaar geworden en wilde dit graag met ons vieren! Daar waren wij natuurlijk voor in en zo kwam het dat wij tijdens de koorrepetitie van afgelopen vrijdag stilstonden bij haar verjaardag. Eerst repeteerden we nog een liedje, maar daarna barstte het feest los. Marieke had, op een van onze eigen nummers, een liedje voor en over Margret gemaakt en ze genoot hier met volle teugen van. Margret zelf had flink uitgepakt met lekkers en we genoten hier met z’n allen van!

Lourdesbijeenkomst

En last but not least: de kennismakingsbijeenkomst van de nieuwe Lourdesgroep. Op 27 april vertrekken we, wederom onder de vlag van Huis voor de Pelgrim, met een eigen groep van 62 personen vanuit alle windstreken richting Lourdes! Dat zijn er weer veel meer dan de vorige keer en dat komt mede doordat er nu ook een aantal pelgrims uit regio Bergen (Noord Limburg), samen met pastoor Blom, met ons meereizen. Dit keer reizen we met de TGV. Zoals elke keer maakten we tijdens deze eerste bijeenkomst al kennis met elkaar. Terwijl we zo samen waren en de uitleg kregen over de aankomende reis, begonnen de kriebels toch wel echt te komen! We kijken erg uit naar onze reis en hebben er vertrouwen in dat het goed gaat komen met de leuke groep die we hebben leren kennen!

1 gedachte over “Druk, druk, druk…!”

Reacties zijn gesloten.