Gemeenschapsvorming

Samen op stap puzzelstukje

Behalve de regelmatige bijeenkomsten op een vaste locatie trekken we ook vaak met de jeugd en jongeren erop uit. Dit kan zijn naar de hei of een weekend naar de Eifel. Vaak is het zo dat de verschillende leeftijdscategorieën, ouders en kinderen, tijdens deze uitjes met elkaar samen zijn en optrekken. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan sport en spel en aan wat je leert van de interactie met elkaar. We zijn als één grote familie samen onderweg. Kinderen, jeugdigen en jongeren kunnen op adem komen als ze even tussen andere kinderen op kunnen gaan in hun spel. We doen dit omdat kinderen tijdens deze activiteiten ervaren dat er waarheid zit in de woorden die in de clubs gesproken werden. Want dat wat op de clubs wordt gedeeld als manier om liefdevol met elkaar om te gaan, komt in de praktijk tot uiting. De praktijk, het levende voorbeeld, is de beste leerschool!

Hei

Op de BrunsummerheideLekker uitwaaien op de Brunssummer heide , wandelen, heerlijk zitten, voetballen of slagballen. Het maakt niet zoveel uit, het is gewoon heerlijk om als een familie te genieten van een mooie dag. Als de zon weer doorbreekt en de temperaturen aangenaam zijn, dan gaan de Zoekers van de club naar de hei. Ook de ouders zijn daar van harte welkom en worden natuurlijk wel geacht mee te doen met het potje slagbal wat bijna traditie is.

Wil je een impressie van ons samenzijn op de hei?

Klik dan hier: Impressie Hei

Eifel

In de EifelDe Eifel, een plaats waar we heerlijk tot rust kunnen komen. Regelmatig gaan we met de Jeugdkring een paar dagen naar een huis in de Eifel. Iedere groep zoekers gaat een paar dagen en maken er wat gezelligs van. Sport en spel, wandelingen en ‘s avonds samen een film kijken of praten. Maar ook samen zorgen voor het eten, het hout voor de open haard en alle taken die een huishouden met zich mee brengt.

Wil je een impressie krijgen van een paar dagen Eifel?

Klik dan hier voor:

Impressie Eifel 1 (2011)

Impressie Eifel 2 (2009)

Impressie Eifel 3 (2009)

Of kijk in ons fotoboek voor een impressie van ondermeer 2013