Voorbereiding Lourdesreis september

Om onderling kennis te kunnen maken en alle praktische informatie te kunnen delen, nodigden we iedereen die in september met ons mee gaat naar Lourdes uit voor de voorbereidingsbijeenkomst op 11 augustus. We waren op een paar mensen na compleet en kapelaan Blom opende met een kort woordje over zijn eigen ervaring met Lourdes. Hij vergeleek Lourdes met ‘thuiskomen’ en hij wenste dat ieder van ons er op zijn of haar eigen manier het gevoel van thuiskomen zal kunnen ervaren.

We hielden een kort voorstelrondje, zodat we in ieder geval elkaars namen bij de gezichten hadden gehoord. De rest van de kennismaking zal vanzelf wel op gang komen vanaf het moment dat we elkaar op 6 september ontmoeten op vliegveld Beek. De praktische zaken werden, onder het genot van een kopje koffie met een stukje gebak, ook onder de aandacht gebracht.

Van vliegtijden tot dieetwensen, van herkenningsteken van onze groep tot vervoer naar het vliegveld. Alles wat noodzakelijke informatie zou kunnen zijn voor de pelgrims kwam in deze bijeenkomst aan bod. Er werden ook veel vragen beantwoord en nog wat zaken besproken die nog moeten worden doorgegeven aan de organisatie waarbij we instappen voor deze reis: het Huis voor de Pelgrim. En ook werd er al een liedje geoefend onder leiding van onze dirigente, omdat we in Lourdes graag een klein koortje willen vormen met degenen die dat fijn vinden.

We verheugen ons nu al op de Lourdesreis die we samen mogen gaan maken.

1 gedachte over “Voorbereiding Lourdesreis september”

  1. Lieve pelgrims, wens jullie een goede vlucht en een devotievol verblijf in een innemend bedevaartoord Lourdes! Zal veel aan jullie denken!

Reacties zijn gesloten.