Lourdesreünie 2019

De Lourdesreis is inmiddels al bijna een maand geleden. De laatste bedevaartgangers zijn weer thuis, de normale levens zijn weer begonnen. Vandaag kwamen we met bijna de hele groep nog een keer samen voor een reünie. We hebben niet voor niets voor deze dag gekozen: vandaag was de afsluiting van het Lourdestriduüm. Dit zijn drie dagen waarop in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk te Heerlen, stilgestaan wordt bij het wonder dat plaatsgevonden heeft in Lourdes. Wij bleven vandaag dus nog eens extra stilstaan bij onze prachtige reis.

We begonnen de dag met een mis op de Molenberg. Tijdens de mis zong het familiekoor Chrisko, terwijl ze vanuit de kerk versterkt werden door de pelgrims die in Lourdes met onze Marialiedjes meegezongen hebben. Het thema van de mis was, heel toepasselijk, ‘dankbaarheid’. Een beetje dankbaarheid doet ieder mens goed en het is belangrijk om dat ook te onthouden tijdens je leven. Niet door dankbaarheid te verwachten van anderen, maar juist door dankbaarheid te tonen aan anderen en het niet vanzelfsprekend te vinden wat anderen voor je doen. Tijdens deze reünie werd dit dan ook van harte gedaan. De vrijwilligers werden bedankt door de pelgrims, maar zeker ook andersom. Zonder de pelgrims hadden de vrijwilligers namelijk ook niet z’n prachtige reis gehad.

Na de mis konden we terecht in het parochiehuis dat naast de kerk ligt. We startten met een kop koffie, kopje soep en een broodje en hierna was het al snel tijd om de foto’s van onze Lourdesreis te bekijken op de beamer. In het begin werden we hier stil van, maar al snel kwamen de herinneringen weer boven water drijven. We deelden onze ervaringen en de oh’s en ah’s waren niet van de lucht. Onder het genot van een lekker stukje gebak, wisselden we even later van plaats en maakten we een praatje met onze nieuwe tafelgenoten.

Terwijl we zo gezellig aan het keuvelen waren, werd opeens weer met een mes tegen het glas getikt: het was tijd om onze Lourdesfilm te bekijken. Net als vorig jaar was er in Lourdes gefilmd en daaruit een impressie samengesteld van onze reis. De bewegende beelden plaatsten ons weer helemaal terug in de tijd en we genoten hier met volle teugen van. De drie kwartier, die de film duurde, vlogen dan ook zo voorbij en hierna barstte een spontaan applaus los.

We zongen nog een paar liedjes, maar al snel kwam er een einde aan een leuke dag. We zijn van plan volgend jaar weer naar Lourdes te gaan. De datum is nog niet bekend, maar we zijn zeker van mening dat deze reis voor herhaling vatbaar is. Zodra we meer weten, zullen we daar iedereen natuurlijk van op de hoogte brengen. Na een laatste groepsfoto, zwaaiden we de pelgrims uit en binnen de kortste keren was ook de pastorie weer helemaal spik en span.

De poetsploeg, oftewel vrijwilligers, besloten ook nog een laatste foto te maken. Dit gaf natuurlijk de nodige hilariteit. We begonnen bij het Mariabeeld, maar door het ‘onderkingevaar’, maakten we uiteindelijk nog een foto boven op het muurtje. Terwijl kapelaan Blom grapte: “Waar is de volgende foto?”, zagen we opeens een klein speeltuintje naast de kerk: daar moesten we natuurlijk ook een foto maken. Voor we het wisten, hing onze dirigente dan ook in de glijbaan! Het is natuurlijk makkelijker om erin te gaan hangen, dan om eruit te komen en we zullen jullie de foto van bevrijding besparen. Echter, met een laatste foto van een heel tevreden groep vrijwilligers, willen we de pelgrims bedanken voor hun vertrouwen in ons. Bij deze: “Van harte bedankt, het ga jullie goed en wie weet tot volgend jaar in Lourdes!”

1 gedachte over “Lourdesreünie 2019”

Reacties zijn gesloten.