Samen Zingen

Koor puzzelstukjeVanuit de Jeugdkring zijn er diverse initiatieven waarin samen gezongen wordt.

Samen zingen is een middel tot gemeenschapsvorming, samen muziek maken is een middel om tot harmonie te komen, op elkaar te leren afstemmen, het is een middel om onze boodschap over te dragen en tot ontwikkeling te komen. De bedoeling is om tot samenzang te komen. Samen zingen is geen doel op zich! Het is een middel. Wij streven niet naar perfectie. Het ‘goed zingen’ is voor ons géén doel op zich, want dan gaat het Leven er uit. Iedereen mag in ons koor zijn stem laten klinken. Maar dat wil niet zeggen dat we niet moeten proberen te groeien en te ontwikkelen daar waar het mogelijk is.

Zingen staat symbool voor hoe je het Levenslied zingt. De bedoeling is dat je vrij wordt om te zijn wie je bent en te zingen zoals jij zingt. Dit is mijn stem en die laat ik horen. Je mag daarin stelling innemen, ruimte innemen voor jezelf. Het gaat er niet om of je goed zingt, maar of je van harte meezingt!

Zo is er het Familiekoor, een Gelegenheidskoor en een Meisjeskoor.

Wil je hierover meer weten lees dan verder bij de verschillende onderdelen.

Activiteiten

In 2016 zongen we de Paas viering in Welten. Bekijk ons Paasverhaal hier.

In 2015 zongen we met de herdertjes viering in Welten. Bekijk ons Kerstverhaal hier.

Ook zongen we met het Familiekoor voor Geloof en Vriendschap. Lees hier een verslag

Als leden van een koor maak je soms ook nog wel eens wat mee. Zo  had het Familiekoor in 2010 een ontmoeting met Guido en Wendy. Wil je hier wat over lezen? Klik dan hier.

Ook heeft het Familiekoor CD’s opgenomen. Nieuwsgierig? Kijk dan maar eens bij het op deze pagina.

 

Familiekoor

Naam van het koor

Ons familiekoor heet net als de hele Jeugdkring: “Chrisko”.

FamiliekoorOntstaan Familiekoor

Vanuit de St. Pancratiuskerk werd al vaak met kinderen gezongen en is het idee van een kinderkoor geboren. Ook in de St. Martinusparochie van Welten vonden ze het leuk als er regelmatig een kinderkoor de mis zou opluisteren. Deze twee parochies hebben toen samen het initiatief genomen om dit koor op te richten. Dit koor is gaandeweg uitgegroeid tot een heus familiekoor. Kinderen en volwassenen ontmoeten elkaar elke week om samen te zingen. Ons koor wordt door verschillende instrumenten begeleid. De liedjes die we zingen zijn ontstaan vanuit Jeugdkring Chrisko. Het zijn levensliederen die vertellen over het leven zelf en de belevingswereld van jong en oud. 

Wil jij ook van de gelegenheid gebruik maken om met ons mee te zingen…….

Bij het familiekoor is plaats voor velen. Iedereen die graag zingt is welkom en komt op de plaats te staan waar hij/zij het beste tot zijn/haar recht komt met zingen. Ben jij een ontbrekend puzzelstukje dat past in ons koor?

Wil je horen hoe wij klinken? Beluister dan een van onze Cds.

Wil je wat lezen over onze activiteiten, lees dan hier verder.

Wanneer repeteren wij?

Elke vrijdagavond van 19.00 – 20.00 uur repeteren wij onder leiding van onze dirigente Marieke Cloodt

Waar?

In de St.Martinusschool te Welten.

 

Gelegenheidskoor

Het gelegenheidskoor bestaat uit leden van het familiekoor en zingt bij speciale gelegenheden, zoals bij een huwelijk of begrafenis. 

Dit koor beschikt over een repertoire dat past bij deze specifieke diensten.

 

Meisjeskoor

Het meisjeskoor van Jeugdkring Chrisko zingt bij speciale gelegenheden en geeft een heel eigen sfeer. Meer over het meisjeskoor volgt. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.