Samen op stap

Samen op stap puzzelstukjeMet de Jeugdkring gaan we samen veel op stap. Naar de Eifel of de Kaagse plassen. Richting Antwerpen (Merksem) naar Herman Wijns, een wandeling naar Maastricht of gezellig samen zijn op de hei. Kijk maar eens verder en wie weet ga je een keer met ons mee?

 

Hei

Op de BrunsummerheideLekker uitwaaien op de Brunssummer heide , wandelen, heerlijk zitten, voetballen of slagballen. Het maakt niet zoveel uit, het is gewoon heerlijk om als een familie te genieten van een mooie dag. Als de zon weer doorbreekt en de temperaturen aangenaam zijn, dan gaan de Zoekers van de club naar de hei. Ook de ouders zijn daar van harte welkom en worden natuurlijk wel geacht mee te doen met het potje slagbal wat bijna traditie is.

Wil je een impressie van ons samenzijn op de hei?

Klik dan hier: Impressie Hei

Eifel

In de EifelDe Eifel, een plaats waar we heerlijk tot rust kunnen komen. Regelmatig gaan we met de Jeugdkring een paar dagen naar een huis in de Eifel. Iedere groep zoekers gaat een paar dagen en maken er wat gezelligs van. Sport en spel, wandelingen en ‘s avonds samen een film kijken of praten. Maar ook samen zorgen voor het eten, het hout voor de open haard en alle taken die een huishouden met zich mee brengt.

Wil je een impressie krijgen van een paar dagen Eifel?

Klik dan hier voor:

Impressie Eifel 1 (2011)

Impressie Eifel 2 (2009)

Impressie Eifel 3 (2009)

Of kijk in ons fotoboek voor een impressie van ondermeer 2013

Kaagse Plassen

De Kaagse PlassenSamen op het water in de Kaagse Plassen. De jeugdkring heeft de mogelijkheid gekregen om gebruik te maken van een “honk” in de Kaagse Plassen. 

Een prachtige locatie, heerlijk om er even tussen uit te zijn, midden in de prachtige Nederlandse natuur.

Net als in de Eifel komt ook hier per groep de jeugd samen en delen de dagen met sport, spel, praten en samen zorgen voor alle gewone dagelijkse benodigdheden.

Herman Wijns

Naar Herman Wijns herdenkingSinds enkele jaren gaan we samen met de Jeugdkring naar de jaarlijkse herdenking van Herman Wijns. Herman Wijns was een Belgische jongen die al op zeer jonge leeftijd stierf. Hij was misdienaar en had een zeer groot Godsvertrouwen. Omdat hij als voorbeeld kan dienen voor niet alleen volwassenen maar ook voor onze jeugd gaan wij jaarlijks hier naar toe. Met het koor luisteren we de mis op en maken ook van de rest van de dag een echte familiedag van.

Wil je een impressie of een verslag lezen? Klik dan op het volgende:

Verslag bezoek Herman Wijns

Verslag Herman Wijns herdenking

Wandeling naar Maastricht

Wandeling naar Maastricht‘S NACHTS STAP VOOR STAP naar de “STERRE DER ZEE”

In begin oktober wordt in de nacht van zaterdag op zondag een de jaarlijkse voetbedevaart naar de O.L. Vrouwekerk in Maastricht gehouden. Deze tocht kent een bijna zestigjarige historie. In 1948 nam de leiding van de stam van de verkennersgroep St. Hubertus Bekkerveld het initiatief om in de maand mei op tocht te gaan naar de Sterre der Zee, een tocht, waarbij ’s nachts via verschillende routes in kleine groepjes werd opgetrokken naar Maastricht. De tocht werd om 6.00 uur afgesloten met een heilige mis, waarna men met de trein terugkeerde naar het hoofdkwartier aan de Benzenraderweg. Deze jaarlijks terugkerende activiteit van de stam, werd later overgenomen door de oubaas en zijn gezin, familie en kennissen. Inmiddels is het een familietraditie geworden en lopen al kinderen mee uit de vierde generatie! Ieder jaar opnieuw wordt deze bedevaart gehouden. De laatste jaren zelfs tweemaal, een keer overdag in mei, daags voor moederdag en een keer ’s nachts in oktober. Beide tochten mogen zich verheugen in een groeiend aantal deelnemers, waaronder veel jongeren en kinderen.

We vertrekken meestal op zaterdagnacht rond 00.30 uur vanaf hoek Benzenraderweg/Vergiliusstaat. Hier kan bij de apotheek de auto geparkeerd worden. Rond 7.30 uur komen we dan aan in Maastricht. Er zal een ontbijt geserveerd worden in de ontvangstruimte achterin de Basiliek. Om 9.00 uur H. Mis in de O.L. Vrouwebasiliek. Ons familiekoor mag dan tijdens de Heilige Mis enkele Maria-liederen ten gehore brengen. 

Kijk maar voor een impressie van de tocht van 2013 in ons fotoboek.

Interesse om eens mee te gaan? Neem dan contact met ons op.