Sporten tijdens de coronacrisis

Al ongeveer acht weken zitten we, samen met de rest van Nederland, zo veel mogelijk binnen. Al snel hadden we Zoom gevonden om toch onze clubmomenten door te laten gaan. Inmiddels hebben we onze digitale samenkomsten uitgebreid en komen we twee keer in de week samen, op maandag- en woensdagavond om 19.30 uur, om ons letterlijk in het zweet te werken tijdens een gezamenlijk sport-uur. Vandaag was het de eerste keer en we kunnen terugkijken op een gezellige work-out, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Mooi op tijd zaten we allemaal klaar, in eigen tuin of woonkamer. Achteraf hoorden we dat alleen Maud wat opstartproblemen had. Vlak na de start, kwam namelijk een vogel overvliegen die zijn bilspieren niet goed getraind had en voor ze het wist, had een poepje haar geraakt! Bijzonder toch dat, buiten Maud, bijna niemand dit gemerkt heeft. Zo blijkt maar weer hoe geconcentreerd en fanatiek we bezig waren.

Valerie verzorgde de work-out, die bestond uit vier rondes waarin steeds een andere spiergroep getraind werd. We begonnen, na een korte warming-up, met vier buikoefeningen die we drie keer herhaalden. Daarna volgden drie been- en armoefeningen en ook deze werden tot driemaal toe herhaald. Het geheel werd afgesloten met vier cardio-oefeningen. Op de foto’s zien jullie, van links naar rechts, het hele proces: een foto vooraf, een foto tijdens en een foto na het sporten. De middelste foto moesten we er wel bij doen, aangezien we er zelfs na het sporten nog fris en fruitig uitzien en jullie ons anders niet geloven dat we ook echt gesport hebben!

Midden in onze sportsessie hielden we, zoals het echte Nederlanders betaamd, twee minuten stilte voor de dodenherdenking. Dat moment was dit jaar extra speciaal. Door de coronacrisis waren alle trompettisten uitgenodigd om de Taptoe te spelen vanuit hun eigen tuin. Teun voelde zich hiertoe geroepen en stond daarom, stipt op tijd, klaar op het platte dak om aan deze oproep gehoor te geven. We genoten van zijn spel en hielden daarna twee minuten stil.

Hierna maakten we onze work-out af, namen we afscheid en gingen we ieder verder met ons eigen programma. Woensdag komen we wederom samen om te zweten en we zijn van plan dit vast te houden zolang de coronacrisis aanhoudt. Dit doen we omdat we op de televisie gehoord hebben dat de gemiddelde mens drie kilo bijgekomen is tijdens de crisis en dat willen we natuurlijk niet laten gebeuren of weer ongedaan maken. Mocht je het leuk vinden om vanaf nu met ons mee te sporten, ben je natuurlijk van harte welkom. Neem dan even contact met ons op!

3 gedachten over “Sporten tijdens de coronacrisis”

Plaats een reactie