Samen in Beweging

Samen in beweging puzzelstukjeNiet alleen inspanning, maar zeker ook ontspanning is nodig. Een beetje bewegen kan daarbij zeker geen kwaad. Samen met de jeugd wordt er gesport en ook gedanst.

Samen beweging zorgt niet alleen voor een betere lichamelijke conditie maar ook onze geestelijke conditie zal er door verbeteren. Leren door sport en spel, door samen er wat van te maken. Winnen en verliezen, het zijn zaken die we allemaal moeten leren. De gezelligheid van het samen zijn staat hierbij voorop.

We komen ook wel eens in beweging voor een speciale gelegenheid. Wat te denken van een sponsorfietstocht? Klik maar eens op deze link.

Sporten

SportenHet algemene doel van de activiteit

Is het samen zijn en optrekken met elkaar door lichamelijke inspanning met het accent op ontspanning. Per januari 2009 is er een sportgroep gestart. Deze is zo georganiseerd dat jong en oud hier aan kunnen deelnemen. Aan de ene kant laagdrempelig, aan de andere kant voor iedere deelnemer voldoende mogelijkheid en uitdaging om het lichaam flink te laten werken. De gezellige sfeer motiveert velen om “actief” deel te nemen. Je ziet dat men zich aan elkaar optrekt, grenzen verlegt en leert van elkaar. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke motivatie waarom hij of zij deelneemt aan deze activiteit.

Het fysieke doel van de activiteit

Is het onderhouden en verbeteren van de basisconditie in het algemeen. De lessen zijn in grote lijnen als volgt ingedeeld;

  • het verbeteren van de algemene motoriek en het algemene uithoudingsvermogen middels bewegingsoefeningen; 
  • het verbeteren van de souplesse en lenigheid middels rek- en strekoefeningen; 
  • spierversterkende oefeningen met of zonder lichte gewichten (dumbells); 
  • een afsluitend gedeelte met sport en spelactiviteiten. 

Het afsluitend gedeelte d.w.z. het spelgedeelte is een soort beloning voor de actieve deelname tijdens het basisprogramma. Het basisprogramma wordt door velen wel eens als een droog gebeuren ervaren waar niet iedereen van nature om staat te springen. De woorden vermoeiend, zwaar, niet leuk, saai zijn uitspraken die zo nu en dan de revue passeren. Toch doet iedereen goed zijn best omdat hij uitkijkt naar het laatste onderdeel: “het familiespel”! Het groepsproces, de leuke sfeer en het spelelement waarmee de sportactiviteit wordt afgesloten, haalt menigeen over de streep om desondanks deel te nemen en niet af te haken. Als je dat ook nog eens met jong en oud, zelfs met je hele gezin kunt doen maakt dat het alleen nog maar leuker en ook nog eens gemakkelijker te organiseren. 

Vind je dit ook leuk? Wil je meer weten over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op.

Dansen

DansenSamen leren dansen. De quick-step, engelse wals, cha-cha en nog meer. Stijldansen is een leuke activiteit die je heel je leven van pas komt. Onder leiding van een paar dat zelf de fijne kneepjes van het dansen onder de knie heeft wordt aan de jeugd geleerd hoe te dansen. Ongeveer om de 2 weken op een zaterdagavond vinden deze danslessen plaats. Naast het leren van de pasjes, leren we natuurlijk hoe we ons als heer en dame moeten gedragen. Wie heeft de leiding en wie volgt? Dansen op gympen of trekken we toch maar een beter paar schoenen hier voor aan? Stap voor stap leren om te dansen in een gezellige en vertrouwde sfeer.