Lourdes

Lourdes 2013Vanuit de Jeugdkring is in 2013 het initiatief gekomen om aan te sluiten bij de Limburgse bedevaart om onze hulp aan te bieden bij de bedevaartgangers naar Lourdes. Onder begeleiding van verpleegkundigen uit onze eigen jeugdkring kunnen volwassenen en jong volwassenen mee om te helpen in Lourdes gedurende een achttal dagen. Dit betekent concreet dat we overal hand en spandiensten verrichten waar nodig. We begeleiden mensen in de rolstoel, maar verlenen ook zorg waar dat nodig is.

In 2013 was het de eerste keer dat we ons aansloten en wel van 31mei t/m 7 juni. Zie het reisverslag en bekijk de foto's in het fotoalbum. Ook in 2014 waren we weer van de partij en gingen we met een groep van ongeveer twintig vrijwilligers, vaders, moeders, zoons, dochters, vrienden en vriendinnen van onze Jeugdkring mee op reis naar Lourdes van 30 mei tot 6 juni. De reis werd per trein of per bus worden afgelegd. In september werd er nog voor een tweede maal naar Lourdes afgereisd. Ook in 2015 waren we weer van de partij.

Lourdes bijdragen

Lees hieronder de laatste verslagen van onze Lourdes reizen

 • Lourdesreis 2019 – dag 6

  Lourdesreis 2019 – dag 6

  Vandaag zouden we om 8.30 uur vanuit het hotel vertrekken richting het vliegveld. Dat hield in dat iedereen vandaag op tijd aan het ontbijt verscheen, …Lees verder »
 • Lourdesreis 2019 – dag 5

  Lourdesreis 2019 – dag 5

  Vanochtend werden degenen die dat wilden om 8.30 uur in de Bernadettekerk verwacht en dat betekende dat we al vroeg aan het ontbijt zaten. Voor …Lees verder »
 • Lourdesreis 2019 – dag 4

  Lourdesreis 2019 – dag 4

  Vanochtend konden we een uurtje langer slapen en daarom verschenen we, voor ons doen, uitgeslapen aan het ontbijt. Gisteravond hoorde Ensemble Chrisko dat ze vanochtend …Lees verder »
 • Lourdesreis 2019 – dag 3

  Lourdesreis 2019 – dag 3

  Gisteravond smeerde het grootste gedeelte van onze groep de keel, omdat Marieke haar gitaar en de muziekboekjes tevoorschijn haalde. Zo oefenden we in een uur …Lees verder »
 • Lourdesreis 2019 – dag 2

  Lourdesreis 2019 – dag 2

  In al vroegte werden we gewekt door de geur van vers gebakken croissants. Dat maakte het een stukje makkelijker om uit bed te komen en …Lees verder »