Zoom-sessie met de Nepalgroep

Twee weken geleden kregen we een appje van Avaya: hij had, samen met Sunil, een plannetje bedacht. Avaya en Sunil wilden graag met ons zoomen om zo toch nog contact te hebben dit jaar. Ze misten ons namelijk erg. Omdat wij dit gevoel met hen deelden, konden we ons hier natuurlijk helemaal in vinden en we gingen op zoek naar een datum. Maandag 20 juli was het al zover. We logden in op Zoom en waren benieuwd of het zou werken op deze manier. En voor we het wisten, stonden we in de huiskamer bij Avaya en Sunil.

Tijdens het gesprek brachten Avaya en Sunil ons op de hoogte over de situatie in Nepal. De corona-crisis is ook daar nog in volle gang. Heel Nepal in een lockdown, met het gevolg dat veel kinderen van de school naar hun families verderop in Nepal vertrokken zijn. Het dorp is rustig, de school staat leeg, Avaya en Sunil vervelen zich vaak. Zij kregen zelf wel les via Zoom, maar door een haperende verbinding liep dit niet altijd even soepel. Avaya was zelfs een keer in slaap gevallen tijdens de les, wat ervoor zorgde dat hij straf kreeg en twee lesdagen lang niet meer mee mocht doen! Verder is het regenseizoen in volle gang. De straten zijn op meerdere plaatsen compleet ondergelopen. Via Zoom liet Avaya ons dit ook zien, door zijn scherm met ons te delen. Stiekem zijn we wel blij dat we deze straten niet hoeven te trotseren met ons busje dit jaar. De straten hebben er nog nooit zo erg uitgezien!

Natuurlijk vroegen wij ook hoe het met de nieuwe school ging en we waren verheugd om te horen dat de school verf-klaar is. De bouw ligt nu stil door de lockdown. Door de regen is de bamboetrap helaas niet meer zoals we hem achter gelaten hadden. Avaya en Sunil hadden hier geen foto’s van, maar beloofden ons om nog wat foto’s te gaan maken. Vandaag kregen we deze. Avaya had zich uitgesloofd en een filmpje samengesteld waarin we alles zagen. Menig traantje werd weggepinkt door de Nepalgangers en de herinneringen kwamen terug. Het filmpje raakte onze harten en daarom wilden we het ook graag met jullie delen.    

Al met al hebben we dus een leuk gesprek gehad en er een mooi filmpje aan overgehouden. De handen jeuken natuurlijk en we hopen dat de situatie volgend jaar zo is dat wij wederom naar Nepal kunnen gaan. De groepsapp, voor de Nepalgangers van dit jaar, hebben we in ieder geval al een nieuwe naam gegeven: Nepal 20??. Wanneer we gaan, is namelijk nog onzeker, maar we weten ook dat van uitstel geen afstel komt. De vouchers voor de vliegtickets liggen bijna klaar, de intentie is er, maar meer dan hopen kunnen we nu niet doen. We houden jullie in ieder geval van alles op de hoogte!

2 gedachten over “Zoom-sessie met de Nepalgroep”

  1. Hartelijk dank voor deze mooie impressies van het Nepal-project?
    Ik blijf het met belangstelling volgen. Lieve groet, Wil Daniels

Reacties zijn gesloten.