Eerste geld voor reissom Nepal 2018 is binnen

De eerste klap is een daalder waard!

Op woensdag 18 oktober mochten we namens Jeugdkring Chrisko op de jaarlijkse donatie-avond van de stichting Boeken voor Mensen te gast zijn. Dit is een stichting die boeken inzamelt, categoriseert en verkoopt met als doel om het hiermee opgehaalde geld weg te geven aan goede doelen.

We hoorden in allerlei korte presentaties dat veel mensen in Maastricht en omgeving bezig zijn met vrijwilligerswerk en het bestrijden van armoede. Op heel veel verschillende manieren dragen mensen allemaal een steentje bij. Ook hulp bij integratie van statushouders en allerlei taalprojecten voor mensen die nieuw zijn in ons land kwamen voorbij. Het was mooi om te horen dat er veel mensen zijn die zich, net als wij, het lot van medemensen aantrekken.

En onze aanwezigheid was dus niet zonder reden…

We hadden namelijk een brief geschreven aan deze boekenstichting, om te vragen ons op gang te helpen met de reissom voor 2018. Aan de aanwezige leden van de Rotary en aan de vertegenwoordigers van goede doelen mochten we uitleggen, in precies 5 zinnen en 1 minuut, wat onze dertig helpende handen in Nepal hebben gedaan de afgelopen twee jaar.

Daarna mochten we een envelop in ontvangst nemen met daarin een cheque. We kunnen nog niet zeggen welk bedrag ons geschonken wordt, want dat zal pas duidelijk worden als het op onze bankrekening wordt overgemaakt. We moeten dus nog even in spanning zitten, maar in ieder geval is het begin gemaakt: we zijn begonnen de reissom voor de Nepalgroep van 2018 bij elkaar te sparen!

We danken de stichting Boeken voor Mensen nogmaals hartelijk voor de donatie. En we willen jullie natuurlijk allemaal graag erop wijzen dat de boekenbeurs waar de boeken van de stichting verkocht zullen worden, plaats zal vinden op 4 en 5 november in Maastricht.

Boekenbeurs Boeken voor Mensen

Meer informatie over Boeken voor Mensen vind je op www.boekenvoormensen.nl