We gaan in september weer naar Lourdes!

Zoals jullie misschien in onze blogs hebben gelezen, zijn wij in september 2018 naar Lourdes geweest. Voor het eerst gingen we toen in een nieuwe formule op weg: een groepsreis binnen de grote reis van het Huis voor de Pelgrim. Al jaren was het een droom om op deze manier, zieken en gezonden, jongeren en ouderen, sámen als pelgrims op weg te gaan naar Maria. We hebben een hele mooie bedevaart beleefd, waarbij oma’s en kleindochters, moeders en dochters, alleenstaanden en echtparen, zieken en gezonden met ons mee gingen. Samen maakten we er een bijzondere reis van. Die begon al bij de kennismakingsbijeenkomst in augustus met alle mensen die zich voor deze reis hadden aangemeld. En hij eindigde eigenlijk pas na de reünie die we in oktober hielden voor en met deze groep. In Lourdes hebben we op een hele fijne manier samen de bedevaart ingevuld: het uitgangspunt was het vaste programma voor de Nederlandse pelgrims. Daarbij had iedereen van onze groep de vrije keuze om wel of niet deel te nemen aan de verschillende programmaonderdelen. Wie een ander plan had, kon op zijn eigen manier voor de invulling van het dagdeel zorgen. Iedereen die met ons mee was, was enthousiast over deze manier van samen op weg gaan. Al met al is het ons als Chrisko-groep zo goed bevallen, dat we ervoor gekozen hebben om dit jaar opnieuw, volgens dezelfde formule, op reis  te gaan naar Lourdes. We kiezen weer voor hetzelfde hotel, omdat we nu weten dat dat goed is en de afstand naar het Heiligdom ideaal is. Een nieuwe groepsreis dus…

Wie gaat er met ons mee?

Lourdes-2018-dag-1-22

Hieronder staat de basisinformatie over deze reis:

* De reis vindt in 2019 plaats van 6 tot en met 11 september.
* We reizen per vliegtuig, vanaf vliegveld Beek (Maastricht).
* We verblijven in 4-sterren (zorg)hotel Roissy, dat goed toegankelijk is en op slechts 3 minuten loopafstand van het Heiligdom gelegen is.
* Verblijf is op basis van volpension, dat wil zeggen drie goede maaltijden per dag.
* De reis kost €895 per persoon, op basis van een tweepersoonskamer.
* Toeslag voor een 1-persoons kamer bedraagt €180.
* Iedereen kan mee: jong en oud, ziek of gezond. Voor mensen met een lichte zorgvraag (zoals hulp bij steunkousen aan/uittrekken, hulp bij persoonlijke verzorging, hulp bij medicatie, etc.) gaan er verpleegkundigen mee in de groep. Ook als u een zwaardere zorgvraag heeft, kunt u natuurlijk met ons meegaan. U verblijft dan in het Accueil op het Heiligdom en wordt telkens opgehaald om aan te sluiten bij onze groep.
* Mensen met medische indicatie en een CZ zorgverzekering kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een korting op de reissom. In ieder geval geldt dan dat u de afgelopen 5 jaar geen gebruik gemaakt heeft van deze regeling.

Bij iedereen die zich aanmeldt komen we kennis maken en als iemand zorg nodig denkt te hebben, brengen we die in kaart. Kort voor de reis is er een bijeenkomst voor alle deelnemers om kennis te maken met elkaar en ons gezamenlijk voor te bereiden op de reis. Tijdens de reis zorgen wij voor een dagelijks verslag op onze website voor de thuisblijvers. En na de reis organiseren wij een reünie, waar we met elkaar terug kunnen kijken op de reis aan de hand van de gemaakte foto’s en video.

Wie zich aanmeldt via ons aanmeldformulier, weet zeker dat hij of zij bij onze groep in het hotel geplaatst wordt. Neem voor meer informatie over de reis, aanmelding voor de informatiebijeenkomst of het opvragen van een inschrijfformulier gerust even contact met ons op:

Secretariaat Jeugdkring Chrisko
06-21891859
secretariaat@jeugdkringchrisko.nl