Pinksteren

Op Tweede Pinksterdag mocht een afvaardiging van ons ensemble de mis opluisteren in Welten. Bij de opening van de mis zongen we het lied ‘Kom, Heilige Geest’, een lied dat we al heel lang in ons repertoire hebben en nog altijd mooi blijft om uit te dragen. Doordat twee van onze danseressen het lied nu ook uitbeeldden, kreeg het een extra dimensie. Zo werd heel goed zichtbaar en voelbaar hoe de Heilige Geest ieder van ons nabij is en hoe wij, geleid door de Geest, op een vreugdevolle manier en met vertrouwen onze weg mogen gaan. We hoeven maar te roepen “Kom, Heilige Geest!” en Hij zal er zijn!

Tijdens deze mis hebben we ook het Paaslied met de titel ‘Eeuwig leven!’ opnieuw ten gehore gebracht, omdat we het een belangrijke boodschap vinden dat dood niet ‘dood’ is. En tijdens Pinksteren wordt dat natuurlijk ook in de kerk uitgedragen. Bij dit lied werd door een ander groepje ook gedanst, dezelfde dans die we op de hei hebben opgenomen en als filmpje met Pasen hebben geplaatst via onze blog.

4 gedachten over “Pinksteren”

  1. Helaas was ik verhinderd. Het ziet er heel mooi uit.

    Hartelijke groeten. Ans Vork.

  2. Is weer heel mooi ‘
    We komen er altijd voor een kaarsje aan te steken
    Als we in Heerlen zijn

  3. Wat mooi. Ik bezoek sinds enkele jaren de Sint Pancratius kerk in Heerlen.Wordt altijd geraakt door de preken van deken Bouman en kapelaan Blom.

Reacties zijn gesloten.