Gelukt, we zijn ANBI geregistreerd!

Na héél lang denken, overleggen, trekken en sleuren, volhouden en vertrouwen, puntjes op de i en beschrijven wat we doen bij Chrisko ….. is het gelukt. We hebben als R.K. stichting Chrisko de ANBI erkenning gekregen! Op een middag viel de brief bij het secretariaat op de deurmat. Precies een paar uur nadat we toch maar de stoute schoenen aangetrokken hadden en de Belastingdienst gebeld hadden om te vragen wanneer we een beslissing op onze aanvraag konden verwachten. En toen bleek dat dus al rond te zijn. En daar zijn we blij mee, want het was een spannende periode waar we als bestuur best wel wat uurtjes werk aan gehad hebben. We waren er al lang van overtuigd dat we ANBI waardig zijn als stichting, maar dan moet je dat natuurlijk ook nog met allerlei bewijsmateriaal aantonen. En de inspecteur zag hetzelfde als wat wij zagen: Chrisko is een Algemeen Nut Beogende Instelling!

Wat betekent dat, als je een ANBI beschikking krijgt? Dat betekent dat mensen die doneren aan de stichting het gedoneerde bedrag, als ze aan de andere voorwaarden voldoen, mogen aftrekken bij de inkomstenbelasting. En dat maakt het voor veel mensen een stuk aantrekkelijker om geld te geven. Dan is er immers dubbel voordeel: zowel voor de gever als voor de ontvanger. De ANBI erkenning gaat in met terugwerkende kracht per 1 januari 2020. Dus vanaf dat moment zijn giften aan onze stichting voor de gever aftrekbaar (ook als de gift al gedaan is).

Wij zijn heel blij dat onze inspanningen geloond hebben en dat we ons nu weer op andere zaken kunnen gaan richten. Zo komt bijvoorbeeld het zomerkamp er al gauw aan en we gaan dan ook hard aan het werk om het kamp, binnen de maatregelen zoals die in het protocol zomerkampen staan, vorm te geven. We houden jullie op de hoogte!

2 gedachten over “Gelukt, we zijn ANBI geregistreerd!”

Reacties zijn gesloten.